top of page
Mentale coach voor bedrijven Roots to Bridges

COACHING VOOR BEDRIJVEN, TEAMS EN MEDEWERKERS

Coaching door Roots-to-Bridges: direct toe te passen op de werkvloer

Tijdens de coaching van Roots-to-Bridges maak je afspraken met jezelf, toepasbaar op je werkplek op korte en langere termijn, dit uiteraard binnen de waarden en normen van het bedrijf.

Het coachingtraject

Alles begint bij eigen motivatie: alleen jij weet wat er gebeurt en niemand anders dan jijzelf zal de oplossing toepassen. Vanuit je eigen ervaringen en kennis kan je meerdere bronnen aanspreken, zodat je de juiste oplossing kan bovenhalen. Deze visie en overtuiging past de Roots-to-Bridges coach gedurende het volledige coachingtraject toe.

Hunker je naar een positief toekomstbeeld?

Deelnemer: Al tijdens het eerste gesprek maak je je gewenste toekomstige identiteit helder: een positief toekomstbeeld die je zelf onderzoekt en bepaalt, waarin je jezelf het juiste gedrag ziet stellen, gestuurd door een vermogende overtuiging.

 

Enkele vragen uit het intakegesprek:

 • Wat spreekt je tot hiertoe aan?

 • Welke meerwaarde kan Roots-to-Bridges voor jou zijn?

 • Stel dat je een traject start, welke stap zou je willen zetten?

 • Hoeveel tijd gun je jezelf om dit te realiseren?

 • Wat mag er niet gebeuren?

 

Op het einde van dit gesprek weet je wat je te doen staat, wie of wat je kan helpen om je gewenste ik te worden. Jij bepaalt welke wegen je inslaat, welke bruggen je kan bouwen!

Coaching voor bedrijven - Roots to Bridges

Opdrachtgever: Tijdens eenzelfde intake ben jij jezelf bewust van het gewenste gedrag en identiteit die de deelnemer of het team wil bereiken. Jij kan gedurende dit coachingtraject ondersteuning bieden.

 

Het langere termijndoel splitst de deelnemer en/of opdrachtgever in kleinere deeldoelen: haalbare uitdagingen op korte termijn, waardoor een volgende stap op het pad is gezet. Uitdagingen voor coachingsessies, teambuilding, teamcoaching en/of training.

Coaching voor bedrijven - Roots to Bridges

Wat zijn jouw roots?

Over welke roots beschikt de deelnemer of het team om zich comfortabel en open uit te kunnen drukken? Welke ingang is er?

 

Soms is het een heel dikke muur. De meeste coachingtechnieken spreken de voorkeuren in woordgebruik aan.
Ook bij Roots-to-Bridges coaching wordt deze techniek toegepast, maar spelen met taal en woorden is één mogelijkheid. We hebben nog andere creatieve vormen waarmee je je veilig en correct kunt uitdrukken. Roots-to- Bridges spreekt je interesses aan. Zo zullen paardenliefhebbers al snel naast een paard te staan.

 

Welke ingang we ook toepassen, die komt telkens uit de comfortzone van de deelnemer. Jou uitdagen met een andere werkvorm is grensverleggend. Het doet je meer nadenken en verduidelijken. Sterkere oplossingen worden gevonden, verankerd en toegepast.

Coaching voor bedrijven - Roots to Bridges

Roots kunnen je tot bewustzijn brengen en uitdagen

Coaching is een combinatie van verschillende werkvormen en coachingtechnieken. Een Roots-to-Bridges coach heeft een grote denkbeeldige rugzak naast zich staan. Een rugzak gevuld met de beste tools vanuit de jarenlange ervaring van Eric Van Poucke met het ontwikkelen en begeleidingen met zijn methodiek. Een krachtige gesprekstechniek met als basis eenvoud, die je in alle sessies terugvindt. Je laten spreken en verduidelijken.

 

Als coach je onwetend opstellen waardoor je nog dieper nadenkt. Weg van de valkuil, zelf een betekenis zoeken en geven. De deelnemer is ondergedompeld in zijn of haar verhaal en is hard aan het werk

Welke root er ook ingezet wordt, jij bent aan zet:
 • Werken met paarden

 • Manuale expressie

 • Spelen met woorden

 • Lichamelijke expressie

 • Klant en muziek

 • Acteren

 • ….

 

Door jou aan het werk te zetten, gaat de Roots-to-Bridges methodiek tot de kern. Zo ontdek je de voordelen en de kracht van eenvoud, met impact op korte en lange termijn. Welke root ook, alles is ok. Het is fantastisch de stap te zetten, weg van het negatieve wat je niet meer wil en/of kan. Kijken naar wat goed gaat en wat beter kan. Je grenzen verleggen.

Roots-to-Bridges coaching methodiek 3

Eric Van Poucke

€ 69,-

Roots-to-Bridges coaching methodiek 3

Roots-to-Bridges is een toegankelijk methodiek voor coach en deelnemer. De interesses van de deelnemer, Roots, zijn krachtige metaforen. Met de structuur vindt hij oplossingen, Bridges, voor hun uitdagingen op hun levenspad. Het boek is een handboek voor de cursisten en een naslagwerk voor coaches en hulpverleners. Meerdere verhalen uit de praktijk verduidelijken de structuur. Oefeningen geven een beeld hoe de methodiek in een sessie kan ingezet worden. Elementen uit ACT, NLP, opstellingen, Transactionele Analyse en de kennis en inzicht van Eric Van Poucke kan je in de methodiek opmerken. De creatieve inbreng van Petra Moerman verrijkt Roots-to-Bridges. Roots-to-Bridges coaching legt de focus op het positieve en het persoonlijk voordeel van de deelnemer. De begeleiding legt de focus op het proces. De oplossingen zijn resultaatgericht voor korte en lange termijn.

NEEM CONTACT OP

Deuren openen naar oplossingen, een nieuwe kijk op jezelf, je team en je omgeving?
Nodig een Roots-to-Bridges coach uit.

bottom of page