top of page

Coachen met paarden opleiding

Een coaching waarbij de coach structuur, technieken gebruikt en de deelnemer begeleidt met creatieve werkvormen is krachtig. De coach begeleidt met de Roots-to-Bridges coaching methodiek hem naar zijn oplossingen en samen maken ze S.M.A.R.T.-afspraken. We stellen echter vast dat verloop van tijd de afspraken vergeten en er onbewust deels de oplossingen nog toegepast worden.


De impact van een paard op de deelnemer is veel groter dan je kunt vermoeden. Onlangs sprak ik met een man. Hij nam deel aan een korte introductie van Ho-Wareness, de coach methodiek van Roots-to-Bridges. In 2007 deed hij een oefening naast het paard en wist nog welke oefening hij toen deed. Hij herinnert zich zijn leerpunten en oplossingen met de reactie van het paard. Zijn oplossing dat hij veertien jaar vond past hij nog steeds toe.


De opleiding coaching met paarden

Een coaching met of zonder paarden heeft structuur nodig. De coach is verantwoordelijk voor het proces en de deelnemer voor de inhoud. Structuur en coaching skills vormen de basis voor een coaching met het paard. Bij het begin van de opleiding ligt hierop de focus zodat je een deelnemer kunt bewust maken van zijn huidig gedrag, laat hunkeren naar verandering en hem naar zijn oplossing begeleidt.


De oefeningen naast een paard zelf ervaring laat je de impact ervan ervaren. Deze ervaring geeft twee voordelen voor jou. Jouw persoonlijke werkpunten in jouw groei worden weggewerkt en jouw rugzak met oefeningen wordt gevuld.


De coachopleiding met paarden heeft ook aandacht voor de veiligheid en welzijn van mens en paard. Een paard die bij zichzelf is, met respect en rust in de oefening gebracht wordt is een meerwaarde voor de deelnemer. Het paard is een levend wezen en heeft ook een aantal signalen welke aanduiden dat er iets net prettig voordoet. Deze signalen leren lezen en omzetten naar leermomenten is een meerwaarde voor het groeiproces. Belangrijker is het voorkomen van minder aangename of gevaarlijke situaties. De opleiding heeft aandacht voor proactief reageren van de coach met paarden.


Tijdinvestering

· 20 opleidingsdagen

o Start januari 2022

o 1 weekend per maand

· Tussentijdse oefenmomenten


Een kwalitatieve opleiding volgen “coachen met paarden” ? Til jezelf als paardencoach naar een hoger niveau!


Jouw investering

· 3.800,- excl. BTW KMO-portefeuille mogelijk


Meer informatie en/of inschrijven17 weergaven0 opmerkingen
bottom of page