Leidinggeven opleiding: ‘Sturen – Coachen. Hoe praktisch aanpakken
Misschien wil je dit niet lezen of begin je bedenkelijk vragen te stellen. Leidinggeven doe aangepast voor elke medewerker en elk team. Mensen zijn uniek en team ook waardoor jouw manier van leidinggeven ook uniek is.
De meest gebruikelijke aandachtspunten zijn willen en kunnen. Weten hoeveel kennis de medewerker heeft voor de opdracht en wat zijn inzet daarbij opgemerkt wordt. Merk je in jouw team een medewerker met heel veel kennis en ondermaatse prestatie op? Veelal legt men de oorzaak hiervoor bij weinig of niet willen. Eric Van Poucke voegen in hun boek: ‘Sturen – Coachen. Hoe praktisch aanpakken?’ een derde item aan toe. DURVEN.
Door een of andere reden en oorzaak durft de medewerker de opdracht niet of volgens verwachtingen uitvoeren. Dit opmerken als leidinggevende doet jou anders reageren en opdrachten geven. Leidinggeven is een evenwichtsoefening tussen aansturen en coachen. De balans helt naar een of andere richting naar naarmate r meer of minder durf, wil en kennis aanwezig is. Deze drie factoren merk je op in het sollicitatie-, evaluatie-, functiegesprek en bij het geven van de opdrachten. Deze en andere situatie zijn beschreven in het boek naast andere bruikbare enkele tools. Je leest er een herkenbaar verhaal welke de schrijvers hoorden de trainingen en coaching in bedrijven. Na het lezen mag je even reflecteren. Onderzoeken hoe jouw leidinggeven is in een gelijkaardige situatie. Na het lezen van de theorie vind je een opdracht naar jouw praktijk.
Het boek is een naslagwerk en een handboek voor de opleiding Leidinggeven. De opleiding sluit aan bij jouw praktijk en wordt in open aanbod aangeboden en in jouw bedrijf met focus op de specifieke situatie op de werkvloer.