top of page

Paarden-coaching Limburg

Het paard is een fantastische coach. Zijn eerlijke spontane reactie geeft een extra level aan de begeleiding. Onlangs sprak ik een man die bij mij in 2007 een kennismaking paarden-coaching volgde. Zijn ervaring van veertien jaar gelden kon hij nog precies vertellen. Hij vertelde me de oefening, de naam van het paard, zijn oefening en wat hij daar leerde. Hij past dit vandaag nog steeds toe.


Het paard is een prooidier. Het moet daardoor heel stil zijn en hebben hun communicatie op hun wijze ontwikkeld. Onze gedachten sturen onze gevoelens, acties en lichaamstaal. Paarden pikken dit op en geven jou op dat moment de juiste reactie. Zo merk je in de paarden-coaching dat het paard weg stapt of blokkeert bij negatieve gedachten ven de persoon. Maar ook heel gewillig meewerkt bij positieve ingesteldheid.


Ho-Wareness is de beproefde methodiek met paarden van Roots-to-Bridges. Ontwikkelt door Eric Van Poucke die in 2005 Equicoaching ontwikkelde. In Limburg kan je een oplossing vinden op het Domein Panhof in Peer. De plaats waar Limburgse bedrijven en organisaties met een dosis fun gedurende een teambuilding de medewerker aanzetten naar een hoger niveau.

Geen verre afstanden overbruggen voor de Limburger die op zoek is naar een professionele opleiding tot coach met paarden.


Meer informatie of deelnemen



17 weergaven0 opmerkingen
bottom of page